Programul Național de Cadastru și Carte Funciară

            Stimați cetățeni ai Comunei Satulung, vă aduc la cunoștința că s-a încheiat prima etapă si totodată cea mai mare ca volum de muncă depusă în cadrul Programului Național de Cadastru  și Carte Funciară  din care face parte și comuna noastră.

           Cetățenii care din anumite motive nu și-au putut finaliza depunerea documentelor ( lipsă certificat fiscal sau alte documente) sunt așteptați în perioada următoare pentru a putea beneficia de întabularea gratuita să continue demersurile începute .

            Începând cu luna septembrie se trece la etapa a doua când se vor clarifica situațiile legate de suprafețele de teren, iar cei care nu s-au prezentat în prima etapă având  posibilitatea să depună documentele necesare în vederea edificării și întabulării terenurilor și construcțiilor.

            Principalul beneficiu pentru proprietarul terenului și al clădirilor este că această întabulare se face gratuit, iar în cazul moştenirilor nedezbătute existând în acest sens un protocol între ANCPI şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici, fără costuri pentru cetățeni, care vor primi acte gratuite pe proprietăți iar în cazul succesiunilor nedezbătute, ANCPI suportă și costul acestora, urmând ca ulterior să fie actualizată practic Cartea Funciară. Un alt avantaj este că, odată cu aceste lucrări, se clarifică aspectele legate de fondul funciar la nivelul Comisiilor Locale, unde se identifică exact persoanele proprietare .

 

Primar 

Mureșan Bujorel Vasile

Shares

0 Comentarii

Niciun comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top
Sari la conținut